Minőségi slim pénztárcák férfiaknak

Hírek, aktualitások

A parafa bőr tárcákról

1999.11.30 00:00

A Slimpuro eco bőr tárcáinak borítása portugál parafából készül. A legmodernebb technológia és a fenntartható nyersanyagok kombinációja teszi ezeket a termékeket egyedülállóvá. Az olcsó mesterséges bőr és a környezetkárosító anyagok napjai meg vannak számlálva, mivel a parafa bőr valódi alternatívája az állati bőrnek.

Fenntarthatóság minden előtt

A paratölgy különlegessége, hogy a kérge sérülése nélkül hántolható. Az alapanyag biztosításához használt parafa tölgyek körülbelül 200 évesek, és akár évi 15 alkalommal is betakaríthatók/hántolhatók. A betakarítási időszak évente 4 hónapon át tart (május-augusztus). A parafabőr a parafa tölgy kérgéből származik, így természetesen megújuló alapanyag (a fát nem kell kivágni) A parafa termelése sokkal fenntarthatóbb, mint a valódi bőr, alkalmazása hozzájárul a pozitív ökológiai egyensúly fenntartásához. Portugália Európa legnagyobb parafa tölgy állományával rendelkezik.

A parafa feldolgozása

A parafa bőr a parafa tölgy kéregből származik, és hagyományosan kézzel készül. A parafa “bőráruk”, mint például a kiegészítők és a ruházat, általában csak a parafa kéreg középső rétegét használják, mivel itt a legjobb minőségű és finomságú. A fennmaradó kéregrétegekből palackdugók vagy padlóburkolatok készülnek. A kéreg így 100% -ig feldolgozható, anélkül, hogy jelentős mennyiségű hulladék keletkezne. A parafa bőr készítésére a kéreg legszebb része kerül felhasználásra.

Így készül a parafa bőr

Ahhoz, hogy a parafa kéregből vagy a kéreg középső rétegéből parafabőr álljon elő, az 1,5 cm vastag parafa réteget először természetes ragasztóval összekötik nagyobb panelek kialakításához. A következő gyártási lépések során vékonyabb lemezeket távolítanak el, és végül egy textilszövet rétegre helyezik. Ezzel a módszerrel egyetlen parafa bőr sem hasonlít a másikhoz, minden darab egyedi, természetes mintázattal rendelkezik.



6 érv a parafa bőr mellett

  • Tartós és kopássálló, akár a valódi bőr
  • Karcálló
  • Lepergeti a vizet, nehezebben szennyeződik
  • Szuperkönnyű, lélegző anyag
  • Egyedi
  • Környezetbarát, használata csökkenti a szén-dioxid kibocsátást

A parafa bőr 100% vegán, előállításához állati eredetű anyag nem kerül felhasználásra.